1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ του AIDS *ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ-ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥ*

http://www.huffingtonpost.co.uk/ http://www.huffingtonpost.co.uk/

Η 1η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, μια ασθένεια μάστιγα της εποχής μας.

Σύμφωνα με το www.worldaidsday.org  υπολογίζεται ότι σήμερα είναι διπλάσιος ο αριθμός των φορέων του AIDS συγκριτικά με μια δεκαετία πριν. Παρόλο αυτά όμως, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η πλειοψηφία όσων έχουν διαγνωστεί με HIV και προσέχουν γενικά την υγεία τους ακολουθώντας συστηματική αντιρετροϊκή θεραπεία, ζει μια φυσιολογική ζωή, δηλαδή ερωτεύονται, εργάζονται, κάνουν παιδιά, ενώ μπορεί ακόμη να προσεγγίσει το προσδόκιμο ζωής του γενικού πληθυσμού.

Ο ιός HIV μεταδίδεται…

με εισαγωγή αίματος από οροθετικό άτομο απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα ενός άλλου ατόμου-και όχι με την απλή επαφή του αίματος στο δέρμα– και φυσικά  με την σεξουαλική επαφή , γι’ αυτό και πρέπει να εξεταζόμαστε συχνά και να χρησιμοποιούμε πάντα προφυλάξεις.  Έτσι προστατεύουμε την υγεία μας, αλλά και την υγεία των ανθρώπων με τους οποίους έχουμε σεξουαλικές σχέσεις.

Στόχος της παγκόσμιας αυτής ημέρας…

είναι σίγουρα η ενημέρωση σε σχέση με τον ιό HIV-την σημαντικότητα των προφυλάξεων στη σεξουαλική επαφή & την αναγκαιότητα της έγκαιρης εξέτασης HIV test- αλλά και η υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τον ιό και αξίζουν μια καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Παρακάτω διάβασε κάποιες αλήθειες για το AIDS…

http://slideplayer.com/slide/6245002/
Ο ιός δεν μεταδίδεται με τη χειραψία, το φιλί, το βήχα, την αγκαλιά, την χρήση τουαλέτας ή πισίνας…
cxjib9xxeaam_fzΤο AIDS μας αφορά όλους-ετεροφυλόφιλους, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους.
cxy8z4ywqaaln9gΠρέπει να νικήσουμε το στίγμα. Ο HIV είναι μια ασθένεια που δεν είναι πια θανατηφόρα, συνεχίζει όμως να στιγματίζει. #rethink #hiv
fact-images3
Μόλις το 0,05% γεννιέται με HIV από οροθετικές μαμάδες…

Το μήνυμα είναι ένα:

«Ενημερώσου – Προφυλάξου – Στήριξε- Αγκάλιασε – Εξετάσου»!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μίλησε με το γιατρό σου για ό,τι σε απασχολεί για τον HIV. Εκείνος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε καθοδηγήσει ως προς το τι πρέπει να κάνεις και ΟΧΙ κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από γνωστούς, φίλους ή ακόμα από κάποιο site.

*Για οποιαδήποτε πληροφορία για τον HIV μπορείς να επικοινωνήσεις με το Γραφείο HIV Λοίμωξης και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στο 210.5212127-133

🩸Μπορείς να εξεταστείς με μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο για aids, ηπατίτιδα B & C δωρεάν και εμπιστευτικά. Κλείσε το ραντεβού σου online @my.checkpoint ή τηλεφωνικά (Αθήνα: 210.3310400 Θεσσαλονίκη: 2310.282284)

ΚΕΕΛΠΝΟ Αθήνας: τηλ. 210-5212054, 24ωρη λειτουργία, Συμβουλευτικός Σταθμός για το AIDS (τηλ. 210-7239345, 9.00 – 15.00, εκτός αργιών και σαββατοκύριακων), τηλεφωνική γραμμή για το AIDS (τηλ. 210.7222222, 9.00 – 21.00, εκτός αργιών και σαββατοκύριακων)

ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310.229139, 2310.243363 (8.00 – 16.00, εκτός αργιών και σαββατοκύριακων).
Επιπλέον, πληροφορίες για την HIV λοίμωξη μπορείς να βρεις και στo site του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr

•Να ξέρεις πως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη) υπάρχουν Κέντρα Αναφοράς AIDS, στα οποία μπορείς να απευθυνθείς, να κλείσεις ραντεβού τηλεφωνικά και να κάνεις την εξέταση για τον ιό του AIDS δωρεάν.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.