Διαγωνισμός #35: Κέρδισε πινιάτα για παιδικό πάρτι*

Γεια & χαρά σε όλη την παρέα & καλό μήνα να έχουμε!!! Τι μου κάνετε?

Εγώ πέρασα έναν Οκτώβρη που τα είχε όλα:  πολλή δουλειά, ιώσεις και κρυολογήματα (ευτυχώς όχι κάτι πολύ σοβαρό!), γεννητούρια ❤ (γέννησε η καλύτερή μου φίλη & κουμπάρα) αλλά και τα 4α γενέθλια της μικρής μου Έλλης ❤ όπου κάναμε και φέτος πάρτι αξέχαστο & φυσικά υπερπαραγωγή (σας ετοιμάζω αναλυτικό post φυσικά!).

Από το πάρτι γενεθλίων της Έλλης όμως, προέκυψε και ο ολοκαίνουργιος διαγωνισμός #34 που σας ετοίμασα καθώς στο πάρτι μας φέτος τα μικρά έσπασαν… πινιάτα!

Τι ακριβώς είναι η πινιάτα?

H Piñata ή “πινιάτα” (όπως είναι η Ισπανική προφορά) είναι μία κατασκευή από πεπιεσμένο χαρτί (Papier-mâché), πηλό ή ύφασμα, είναι διακοσμημένο και γεμισμένο με παιχνιδάκια ή καραμέλες ή και τα δύο, που το σπάνε σαν μέρος κάποιας τελετουργίας ή γιορτής. Συνήθως στο μυαλό μας οι πινιάτες σχετίζονται με το Μεξικό. Η ιδέα να σπάει ένα κουτί γεμάτο με “καλούδια” ήρθε στην Ευρώπη στον 14ο αιώνα από όπου απέκτησε και το όνομα pignata (από τα Ιταλικά). Οι Ισπανοί μετέφεραν το Ευρωπαϊκό έθιμο στο Μεξικό, παρόλο που υπήρχε ένα παρόμοιο έθιμο από τους Αζτέκους για να γιορτάσουν την γέννηση του θεού Huitzilopochtli τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τις ντόπιες παραδόσεις το έθιμο της Μεξικάνικης πινιάτας ξεκίνησε στην πόλη του Acolman βόρεια της πόλης το Μεξικού, όπου εισήγαγαν τις πινιάτες για λόγους κατήχησης αλλά και να συμπίπτουν με τις τελετές για τον Θεό Huitzilopochtli. Σήμερα η πινιάτα είναι ακόμα μέρος της Μεξικάνικης κουλτούρας και άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής καθώς και της ίδιας της Αμερικής, αλλά έχει σχεδόν χάσει κάθε θρησκευτικό χαρακτήρα.

Πηγή: piniata.gr

Ψάχνοντας λοιπόν ποιος θα φτιάξει την πινιάτα της Έλλης με θέμα τη Σταχτοπούτα, έκανα έρευνα στο facebook & τυχαία είδα τις πινιάτες που φτιάχνει η Νικολέτα στη σελίδα της Handmade Pinatas Samos και μου άρεσαν τόσο πολύ! Η Νικολέτα μένει στη Σάμο και άρχισε να φτιάχνει πινιάτες για το παιδάκι της, στη συνέχεια όμως κι άλλες μανούλες τις ζητούσαν, δικαιολογημένα φυσικά μιας και οι δημιουργίες της είναι τόσο χαριτωμένες & πρωτότυπες μαζί! Στην πινιάτα μάλιστα που έφτιαξε για το πάρτι της Έλλης, πινιάτα ήταν ουσιαστικά το φόρεμά της Σταχτοπούτας και ήταν απλά φανταστική!

Το σπάσιμο πάντως της πινιάτας μαζί  φυσικά και με όλα τα δωράκια ενθουσιάζει γενικά τα παιδάκια και τελευταία την βλέπω όλο και περισσότερο στα παιδικά πάρτι!

Παρακάτω σας έχω κάποιες από τις πινιάτες που έχει φτιάξει η Νικολέτα και τις στέλνει σε όλη την Ελλάδα…

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ…

IMG_4091
Cinderella Pinata!

Το Me, Myself & You & η Handmade Pinatas Samos κάνουν δώρο την πινιάτα της επιλογής σας για το πάρτι του παιδιού σας ❤

Για να πάρεις μέρος:
LIKE @ Me, Myself & You
LIKE @ Handmade Pinatas Samos
COMMENT (σχόλιο) ποιο είναι το θέμα του πάρτι

Λήξη διαγωνισμού: 6/11/2017

Όροι συμμετοχής

  • Δεκτές γίνονται μόνο οι συμμετοχές που θα ακολουθήσουν όλα τα παραπάνω βήματα.
  • Επιτρέπεται μόνο μία συμμετοχή ανά άτομο.
  • Μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή όσοι ζουν στην Ελλάδα.
  • Οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ στο blog, ενώ θα αναρτηθεί και σχετικό Post στη σελίδα μου στο facebook. Θα ενημερωθούν ακόμα με προσωπικό μήνυμα inbox και υπάρχει χρονικό περιθώριο να απαντήσουν μέσα σε μία ημέρα. Διαφορετικά, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος με το δώρο, θα αντικατασταθεί από ίδιο ή αντίστοιχο προϊόν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Πολλά φιλιά,

Μαρίνα

d27c70304293550841821594dec90ca5

14 thoughts on “Διαγωνισμός #35: Κέρδισε πινιάτα για παιδικό πάρτι*

  1. Τα γενέθλια του γιου μου,κοντεύουν και ήδη έχουμε διαλέξει θέμα…Spider-Man!!!

    Like

  2. Μπραβο σας τελεια δουλεια.Τα δικα μας τα γενεθλια ειναι στο τελος του μηνα και το θεμα μας ειναι η Minnie.Ευχαριστουμε.

    Like

  3. Τα γενέθλια του γιου μου είναι 19/11 και το θέμα μας είναι…….ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ!!!!!!!! 🙂

    Like

  4. Επειδή θα το κάνω δώρο… Δε ξέρω ακόμα ποιο θα είναι το θέμα…Μοναδικό!!!Απίθανο!!! Εκπληκτικό!!! Εξαιρετικό!!! Φοβερό!!! Φανταστικό!!!Καταπληκτικό δωρο!!!🎁❤Σας ευχαριστούμε πολυ για την ευκαιρία που μας δίνετε!!! 👏❤Μακάρι να είμαι τυχερή!!!😍

    Like

  5. Τέλειο δώρο για τα δίδυμα μου μιας και έχουν γενέθλια στα τέλη Δεκεμβρίου. Αγαπούν τους πιτζαμοηρωες 😁😁😁😁

    Like

  6. Για τα πρωτα γενεθλια της κορης μου μεσα στις αποκριες τον φεβρουαριου θα ηθελα κατι αποκριατικο πχ κλοουν .ευχαριστουμε πολυ

    Like

  7. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον υπέροχο διαγωνισμό και το υπέροχο δώρο!! 🎁🎁Μακαρι να σταθώ τυχερή!! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀 το θέμα μας είναι τα minions!!!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.