Δον Κιχωτης στο θεατρο Παλλας στην Αθηνα*

Αγαπημένοι μου,

για εσάς που έχετε παιδάκια, η παράσταση Δον Κιχώτης που σας προτείνω απλά δεν χάνεται! Βρέθηκα πρόσφατα στην Αθήνα και την είδαμε με τη μικρή μου και πραγματικά έχω να πω μόνο τα καλύτερα.

Είναι βασικά από τις στιγμές που το παιδικό θέατρο γίνεται υπερπαραγωγή…

Ευφάνταστα σκηνικά, υπέροχη μουσική, ξεχωριστά κοστούμια, αλλά και μοναδικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Συμμετέχουν συνολικά 23 ηθοποιοί και ακροβάτες: ο Γιάννης Στάνκογλου ως Δον Κιχώτης είναι πιστεύω εξαιρετικός, σα να γράφτηκε ο συγκεκριμένος ήρωας πραγματικά γι’ αυτόν-του ταιριάζει άλλωστε πολύ και εμφανισιακά. Ο Δημήτρης Πιατάς  ως Σάντσο Πάντσα -τον έχω ξαναδεί και στο παρελθόν στον συγκεκριμένο ρόλο, είναι επίσης πολύ καλός και σκορπίζει το γέλιο με τις ατάκες & τις μεταμφιέσεις του.

viva.gr

Η επιτυχία του έργου σίγουρα δεν είναι τυχαία, μιας και η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές όπως «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων» (ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη), «Τρωϊκός Πόλεμος», «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας». Το κείμενο της παράστασης που είναι πολύ εύστοχα προσαρμοσμένο υπογράφει ο διακεκριμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο ταλαντούχος Νίκος Κυπουργός, ενώ τα φοβερά σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης.

viva.gr

Το θέατρο Παλλάς όταν πήγαμε ήταν γεμάτο και μου έκανε εντύπωση ότι όλα τα παιδάκια παρέμειναν συγκεντρωμένα, γιατί ως γνωστόν ειδικά στις μικρές ηλικίες 3+ το πιο ‘δύσκολο’ ίσως είναι να καταφέρεις να κρατήσεις το μικρό σου στη θέση του. Αλλά ένα θα σας πω: η κόρη μου, που τώρα έκλεισε τα 4 και γενικά της αρέσει πολύ το θέατρο, αλλά σαν παιδάκι έχει τύχει να κουραστεί/βαρεθεί, στη συγκεκριμένη παράσταση έκανε ό,τι μπορούσε για να βλέπει συνεχώς τι γίνεται στη σκηνή και μου ζήτησε μάλιστα την επόμενη φορά να είμαστε στην 1η σειρά 😉 😛

Πρόκειται λοιπόν…

για μια παράσταση το λιγότερο φαντασμαγορική όπου μικροί και μεγάλοι θ’ απολαύσετε το ταξίδι του ονειροπόλου ιππότη με τις αναπάντεχες περιπέτειές του. Κλείνω με την αγαπημένο μου σημείο από το κορυφαίο αυτό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Μιγκουέλ Θερβάντες…

“Γιατί η αληθινή ιπποσύνη είναι να πιστεύεις σ’ αυτό που θα’ πρεπε να’ ναι ο κόσμος και να το υπηρετείς σαν τίμιος μαχητής, χωρίς να περιμένεις ανταμοιβή”

*Η παράσταση ‘Δον Κιχώτης’ θα παίζεται στην Αθήνα στο θέατρο Παλλάς μέχρι και τον Ιανουάριο ’18 (κάθε Σάββατο 15:00 & Κυριακή 11:30  & 15:00)

Πολλά φιλιά,

Μαρίνα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.