«Τα καινουργια ρουχα του Βασιλια» στο θεατρο Αλικη*

Κάθε φορά που πάμε Αθήνα, κανονίζουμε να δούμε τουλάχιστον μια παιδική παράσταση.

Αυτή τη φορά είδαμε «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» στο υπέροχο θέατρο Αλίκη, μια παράσταση βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Hans Christian Andersen και σας την προτείνω 100%.

Σίγουρα αυτή η ιστορία παραμένει πάντα επίκαιρη και η συγκεκριμένη παραγωγή/διασκευή είναι πολύ προσεγμένη και αξιόλογη. Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα εφέ και τα τρισδιάστατα σκηνικά, τα κουστούμια και φυσικά οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Εξαιρετικός (όπως πάντα) ο πολύ ταλαντούχος Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ως εγωιστής, αλαζόνας βασιλιάς που αδιαφορεί για το λαό του, ενδιαφέρεται μόνο για τα ρούχα του και κάπως έτσι πέφτει θύμα ενός απατεώνα «ράφτη». Τον απατεώνα ράφτη δε νομίζω να μπορούσε να αποδώσει καλύτερα κανένας άλλος εκτός από τον Τάσο Παλαντζίδη. Πολύ καλή ερμηνεία επίσης από την Εριέττα Μουτούση ως βασίλισσα ενώ ξεχωρίζει και η Δανάη Μπάρκα στο ρόλο της ονειροπαρμένης κόρης του βασιλιά που όσο και αν προσπαθεί δεν τα καταφέρνει στα μαγικά (σαν εκτοπίσμα μάλιστα στη σκηνή μού θύμισε πολύ τη μαμά της, Βίκυ Σταυρόπουλου!). Μου άρεσαν επίσης πολύ και οι αυλικοί και ειδικά στις σκηνές που λένε πάντα «ναι» στον βασιλιά ακόμα και όταν τα ρούχα του είναι αόρατα, βγάζουν πολύ γέλιο!

Στα highlights είναι σίγουρα τα τρισδιάστατα σκηνικά που είναι σα να «ζωντανεύουν» το παραμύθι, το «εικονικό» πέρασμα του Φοίβου Δεληβοριά, αλλά και η συμμετοχή του παιδικού κοινού προς το τέλος της παράστασης σε συνεργασία με την πριγκίπισσα (Δανάη Μπάρκα) και το γιο του ραφτη (Λευτέρης Βασιλάκης) 😉

Πάντα θεωρώ τα παιδιά τους καλύτερους κριτές και αφού η Έλλη κάθησε χωρίς να παραπονεθεί/βαρεθεί/γκρινιάξει ούτε στιγμή, αυτό κάτι δείχνει, σωστά; Μέχρι και η μικρή μου που είναι 1 και την είχαμε μαζί, ήταν για αρκετή ώρα απορροφημένη-ειδικά στα τραγούδια- πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά…!


Διασκευή/Στίχοι τραγουδιών: Παρασκευάς Καρασούλος+Νίκανδρος Σαββίδης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Κουστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης/Συμμετέχει σε 2 τραγούδια και ο Φοίβος Δεληβοριάς


Αν βρεθείτε λοιπόν στην πρωτεύουσα με παιδιά, βάλτε αυτή την παράσταση οπωσδήποτε στη λίστα με τα must dos σας 💙

Τα φιλιά μου,

Μαρίνα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.