ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΡΕΠΕΣ 😋

Με βοηθούς πάντα στην κουζίνα 😋🙃

Αγαπάμε τις κρέπες πολύ & πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την συνταγή για γαλλική κρέπα από τη pastry chef Adi Klinghofer και έχουμε ξετρελαθεί οικογενειακώς 😁 Οι κρέπες αυτές βγαίνουν τέλειες κι αφράτες, συνδυάζονται άψογα είτε με αλμυρές γεύσεις είτε με γλυκιές & φυσικά εξαφανίζονται στο λεπτό 😉

Η Συνταγή…

2 αβγά

310 ml γάλα

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

125 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Τα υλικά είναι πολύ απλά & απλά αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί! 👩🏼‍🍳 Το βασικό μυστικό που έχω να μοιραστώ είναι ότι αφού αναμείξεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εγώ περνάω το μείγμα από σουρωτήρι ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν τυχόν σβώλοι και έτσι το μείγμα θα είναι τελείως λείο.

Το 2ο μυστικό είναι η χαμηλή θερμοκρασία που πρέπει να έχεις όταν ψήνεις τις κρέπες. Εγώ με μέγιστη το 9, το έχω στο 6. Έτσι οι κρέπες ψήνονται σωστά, χωρίς να «αρπάζουν». Φυσικά χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι όπου βάζω με πινέλο ελάχιστο βούτυρο για κάθε κρέπα.

Είναι πραγματικά θεϊκές και πολύ ελαφριές. Εμείς τις συνδυάζουμε συνήθως με κασέρι & γαλοπούλα 🧀🥓, ενώ για γλυκιά προτιμώ την κουβερτούρα σε σχέση με τη μερέντα (σαν πιο «υγιεινή» επιλογή 🍫🤤 )

Να τις δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Σας φιλώ γλυκά,

Μαρίνα 💐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.