Kids’ craft #3: Xmas ΣΤΟΛΙΔΙ με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 📸🎅🏼

The most wonderful time of the year σχεδόν έφτασε και έχω να σας προτείνω ένα τέλειο πρωτότυπο craft που είδα τυχαία στο internet! Το προσάρμοσα βέβαια αρκετά μιας και δεν έχω μηχάνημα σαν αυτό που δείχνει το συγκεκριμένο βίντεο…

https://www.craftymorning.com/laminated-photo-snowglobe-ornaments

Ποια είναι τα βήματα για να φτιάξετε ένα τέτοιο στολίδι με φωτογραφία;

Καταρχάς διαλέγεις μια φωτογραφία σχετικά κοντινή και αρχίζεις να την κόβεις πολύ προσεκτικά γύρω γύρω. Η αλήθεια είναι πως το κόψιμο θέλει προσοχή οπότε αν το παιδάκι σας είναι μικρό, αφήστε το να κόψει τα πιο μεγάλα κομμάτια και εσείς αναλάβετε τις λεπτομέρειες και τα κοψίματα που γίνονται πολύ κοντά στη φιγούρα.

Στο βίντεο χρησιμοποιούν laminated φύλλα, βάζουν επάνω τη φιγούρα, προσθέτουν λευκές πινελιές για χιόνι με ακρυλικό χρώμα και έπειτα το κολλούν με ειδικό μηχάνημα. Εγώ αντ’ αυτού χρησιμοποίησα χαρτί για καπλάντισμα, αυτό δηλαδή με το οποίο ντύνουμε τα βιβλία μας!

Άνοιξα προσεκτικά ένα φύλλο καπλαντίσματος, τοποθέτησα την φωτογραφία και την πίεσα καλά ώστε να κολλήσει. Στη συνέχεια αντί για χιόνι που δείχνει στο βίντεο, βάλαμε glitter που δίνει λάμψη & φυσικά ταιριάζει απόλυτα με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια✨ Έβαλα μετά πάνω από τη φωτογραφία ένα ακόμα φύλλο καπλαντίσματος προσεκτικά ώστε να κολλήσει καλά και να μην δημιουργηθούν φουσκάλες.

Σαν επόμενο βήμα, χρησιμοποιώντας αυτό το καπάκι, έκοψα το στολίδι σε στρογγυλό σχήμα και κάναμε μια τρυπούλα για να μπει το κορδονάκι.

Τέλος, κόψαμε ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι για να φτιάξουμε το κάτω μέρος του στολιδιού ‘χιονόμπαλα’ και τα κολλήσαμε μαζί με λίγη κόλλα.

Σαν craft η αλήθεια είναι πως έχει κάποιες δυσκολίες και σίγουρα αν έχεις το ειδικό μηχάνημα-laminator λέγεται-η όλη διαδικασία είναι με διαφορά πιο εύκολη! Και το χαρτί καπλαντίσματος πάντως έκανε μια χαρά τη δουλειά του, οπότε μην το φοβηθείτε 😉

Μπορείτε φυσικά ώστε να συμμετέχουν παραπάνω και τα μικρά, να εμπλουτίσετε το στολίδι με διάφορα, όπως: διαφορετικά χρώματα+σχέδια glitter, νιφάδες χιονιού, αστεράκια ή ακόμα στο κορδόνι του να προσθέσετε ένα κουδουνάκι/καμπανούλα κλπ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φτιάξτε το ειδικά αν αγαπάτε τις φωτογραφίες όπως εγώ📷 Όλα αυτά τα στολίδια φωτογραφίες κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις μας και στολίζουν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο το χριστουγεννιάτικο δέντρο🎄

Καλές γιορτές με υγεία, χαρά & πολλή αγάπη❤️

Γιορτινά φιλιά,

Μαρίνα

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.