Baby boom: Τι να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ για το ΜΩΡΑΚΙ που ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ…

thumbnail_pregnant

Και μια ωραία μέρα μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος, ο καιρός σιγά σιγά περνάει, η κοιλίτσα αρχίζει να φουσκώνει και εκεί κοντά στον 7ο μήνα σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αγορές για το μωράκι σου που σε λίγους μήνες καταφτάνει 🙂

Βγαίνεις λοιπόν στην αγορά και ξαφνικά δεν ξέρεις τι να πρωτοαγοράσεις. Θες που είναι όλα όμορφα και φαίνονται χρήσιμα, θες που όλα είναι εντελώς καινούργια για σένα και δεν έχεις ιδέα τι θα χρειαστεί ακριβώς το μωρό σου, το σίγουρο είναι πως ένα πελάγωμα μάλλον θα το νιώσεις.

Από τη δική μου εμπειρία λοιπόν, σε αυτό το post θα μοιραστώ, αυτά που αγόρασα και τελικά τα χρησιμοποίησα ελάχιστα ή και καθόλου. Αν είσαι και εσύ σε φάση που τώρα φτιάχνεις το δωμάτιο του μωρού σου και γενικά ψάχνεις τα διάφορα μωρουδιακά προϊόντα, μην ξοδέψεις χρήματα σε…

~Καλαθούνα/Πορτ-μπεμπέ

Προσωπικά είχα πήρα μια υπέροχη ροζ καλαθούνα που με είχε κιόλας ενθουσιάσει, γιατί έμοιαζε σα να βγήκε από παραμύθι. Μετάνιωσα τη συγκεκριμένη αγορά μόλις ένα μήνα αφότου γέννησα μιας και η καλαθούνα μπορεί να ήταν όμορφη, αλλά ήταν πολύ βαριά-κοινώς ασήκωτη, ογκώδης και η μικρή μου είχε ήδη αρχίσει να μην βολεύεται ιδιαίτερα.

20141102110072_0 http://www.bebemaison.gr

Πιστεύω ότι το παιδικό κρεβατάκι, το οποίο κιόλας θα το κρατήσετε αρκετό καιρό, κάνει μια χαρά τη δουλειά του ενώ ιδανική λύση ειδικά για θηλάζουσες μαμάδες είναι τα κρεβατάκια που εφάπτονται με το δικό σου κρεβάτι. Και αυτό γιατί ιδίως στην αρχή, τα βρεφάκια ξυπνάνε αρκετά συχνά. Έχοντας έτσι το μωρό κυριολεκτικά δίπλα σου, αλλά σε δικό του κρεβάτι, γλυτώνεις από το να σηκώνεσαι διαρκώς και φυσικά δεν έχεις το άγχος μήπως ενώ κοιμάσαι κατά λάθος χτυπήσεις το μωρό σου.

www.infokids.gr http://www.infokids.gr

~Αν περιμένεις το μωράκι σου το χειμώνα, πες όχι σε βελουτέ φορμάκια…

και ναι σε οτιδήποτε βαμβακερό. Τα βελουτέ ρουχαλάκια μπορεί όπως και όλα τα μωρουδιακά να είναι πολύ χαριτωμένα και σούπερ απαλά, όμως τα μωράκια γενικά ζεσταίνονται εύκολα και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ακόμα και τον χειμώνα, υπερβολικό κρύο δεν κάνει, τα βελουτέ φορμάκια θα τα φορέσετε ελάχιστα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα μωράκια δεν πρέπει γενικά να τα ντύνουμε υπερβολικά. Ένα έξτρα ρουχαλάκι συγκριτικά με το τι φοράμε εμείς είναι υπεραρκετό!

open-uri20150608-27674-wo19oe_0d6d92d6 Νο no no! family.disney.co.uk
1-set-retail-Baby-girls-Spring-Casual-clothes-suit-Cartoon-pink-dress-striped-pants-Baby-girls Οh yes!! http://www.aliexpress.com

Extra tips για τα ρουχαλάκια του μωρού σου: Οι περισσότεροι συμβουλεύουν τις μέλλουσες μανούλες να μην αγοράζουν πολλά ρουχαλάκια σε πολύ μικρό μέγεθος (για νεογέννητα/0-3 μηνών), μιας και τα μωράκια μεγαλώνουν γρήγορα. Αυτό ως ένα βαθμό ισχύει, όμως άποψή μου είναι να κάνεις και τέτοιες αγορές, γιατί τα βρεφάκια και λερώνονται αρκετά, αλλά και γιατί αλλιώς τα φορμάκια θα του είναι αρκετά πιο μεγάλα και θα του ‘πλέουν’! Επίσης προτίμησε σίγουρα φορμάκια που έχουν τα κουμπάκια μπροστά ή φερμουάρ! Πολύ βολικά είναι κι αυτά που έχουν άνοιγμα στο κάτω μέρος δένουν σαν φιόγκος 😉

https://www.milouandlou.gr
mummyandthebeastie.co.uk mummyandthebeastie.co.uk

~Μην βιαστείς να αγοράσεις πολλά & ακριβά παιχνίδια…

http://www.otherside.gr/ http://www.otherside.gr/

αφενός γιατί στην αρχή τα μωράκια δεν παίζουν σχεδόν με τίποτα μιας και είναι πολύ μικρούλια και έτσι πρέπει να περάσει ο πρώτος καιρός μέχρι να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται. Αφετέρου γιατί σίγουρα οικογένεια, φίλοι και γνωστοί θα σας φέρουν δωράκια και το κυριότερο, γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις τι ακριβώς θα αρέσει εν τέλει στο μωρό σου.

thumbnail_fullsizerender

Τι εννοώ? Όταν περίμενα τη μικρή μου, διαλέξαμε ένα τέλειο -κατά τη γνώμη μας- ρηλάξ που κινούνταν πάνω κάτω και λικνίζονταν απ’ άκρη σ’ άκρη, όπως ακριβώς υποτίθεται κάνουν οι γονείς όταν ηρεμούν και νανουρίζουν το μωρό τους. Επιπλέον έπαιζε κατευναστικούς ήχους της φύσης ή δικά σου αγαπημένα τραγούδια. Να προσθέσω εδώ ότι ήταν αρκετά ακριβό, αλλά χαλαλίσαμε το έξοδο αφού πιστεύαμε ότι η μικρή μας θα το λατρέψει όσο εμείς και θα περνάει ώρες πάνω του δοκιμάζοντας και τις 5 διαφορετικές κινήσεις του. Τι συνέβη στην πραγματικότητα? Δεν το συμπάθησε ποτέ, όποτε δοκίμασα να την αφήσω έστω για λίγο πάνω στο ρηλάξ με κοιτούσε σχεδόν τρομοκρατημένη κι έτσι η συνολική χρήση του δεν ξεπέρασε το μισάωρο. Αυτά!

14483870_10153944187840732_155485369_n Super το ρηλάξ, αλλά τελικά έμεινε αχρησιμοποίητο… 😛

~Αλλαξιέρα…

okosmostoupaidiou1.blogspot.com okosmostoupaidiou1.blogspot.com

Στην αρχή ειδικά η αλλαγή πάνας πάει σύννεφο! Είναι όμως τελικά η αλλαξιέρα τόσο απαραίτητη ή μήπως όχι? Προσωπικά πιστεύω πως όχι και αυτό γιατί μετά από λίγο καιρό το μωράκι καλά καλά δεν χωράει, αρχίζει κιόλας τα παιχνίδια και τα ρολαρίσματα, συνεπώς η αλλαξιέρα περνάει πολύ σύντομα στα αζήτητα!

Τι αντιπροτείνω? Τα υποσέντονα! Οικονομικά, πρακτικά και ιδανικά για να αλλάζεις το μωρό σου όπου κι αν βρίσκεσαι είτε έξω (για πχ στο αυτοκίνητο) είτε στο σπίτι, στο κρεβάτι, στον καναπέ κλπ. Επίσης το γεγονός ότι έχουν αδιάβροχη επένδυση σε σώζει από τα ατυχήματα και αν πάλι βραχεί, δεν έχεις να πλένεις ή να καθαρίζεις, απλά χρησιμοποιείς καινούργιο.

thumbnail_fullsizerender-1 Τόοοοοσο πρακτικά! Στην αγορά θα βρεις και υποσέντονα με παιδικά σχέδια.

~Aποστειρωτής/Μπιμπερό/Πιπίλες…

www.suavinex.com http://www.suavinex.com

Οκ πάρε σίγουρα μερικές πιπίλες, γιατί η αλήθεια υπάρχουν και 1.000.000 διαφορετικά τέλεια σχεδιάκια, αλλά το δικό μου μωρό μια φορά πιπίλα δεν δέχτηκε σχεδόν ποτέ. Θυμάμαι μόνο εκεί στη φάση της έντονης οδοντοφυΐας ότι φόρεσε για μερικά λεπτά, αλλά ως εκεί κι έτσι μετά τις κάναμε παιχνίδια 😛

Όσο για τα μπιμπερό, αν έχεις στο πρόγραμμα να θηλάσεις, αγόρασε και πάλι δυο-τρία, γιατί μπορεί να τα χρειαστείς, αλλά και για να μην έχεις ανασφάλεια, ο αποστειρωτής όμως προσωπικά μου φάνηκε παντελώς άχρηστος. Και αυτό, όχι γιατί τελικά θήλασα αποκλειστικά και έτσι δεν χρειαζόταν να αποστειρώνω συνεχώς μπιμπερό, αλλά γιατί αποστείρωνα τα πάντα για πχ κάποιο παγουρίνι, πιπίλα, μασητικό χρησιμοποιώντας τον βραστήρα που οι περισσότεροι ήδη έχουμε. Είναι σίγουρα πολύ πιο πρακτικό καθώς το καυτό νερό του βραστήρα αποστειρώνει επιτόπου τα πάντα και ό,τι αποστειρώσεις είναι αμέσως έτοιμο για χρήση.

8170_6_263053 letoshop.gr

~Ενδοεπικοινωνία…

momsclubmagazine.gr momsclubmagazine.gr

Μεγάλο κεφάλαιο και σίγουρα πολλές και διαφορετικές οι απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ είχα κάνει μεγάλη έρευνα, γιατί ήθελα μια ενδοεπικοινωνία που να μην εκπέμπει πολλή ακτινοβολία και φυσικά να πιάνει με ακρίβεια κάθε ήχο και κίνηση του μωρού. Η αλήθεια είναι πως όλοι οι νέοι γονείς έχουμε τον φόβο του Sids (ο Θεός να φυλάει!!!) Να έχεις κατά νου όμως πως ένα μωράκι δεν κλαίει μόνο, αλλά μπορεί να βήξει, να χασμουρηθεί ή να έχει λόξυγκα.

Η ενδοεπικοινωνία όμως αποδείχθηκε ένα περιττό έξοδο για εμάς μιας και τελικά δεν πρόλαβα ειλικρινά ούτε το κουτί ν’ ανοίξω. Ο λόγος? Πολύ απλά ήμουν συνεχώς με το μωρό, κοιμόταν δίπλα μου και ακόμα κι αν έκανα κάποια δουλειά, εννοείται είχα το νου μου και άκουγα τα πάντα, τσεκάροντας συχνά τη μπέμπα μου όπως υποθέτω κάνουν και οι περισσότερες μανούλες. Για να μην ακούς δηλαδή καθόλου το μωρό σου, πρέπει να μένεις σε πραγματικά τεράστιο σπίτι. Και πάλι όμως αν θες για σιγουριά να βλέπεις το μωρό, καλύτερα επένδυσε σε ενδοεπικοινωνία με κάμερα & όχι απλά σε ήχου.

14445774_10153932551275732_2113933015_n Σε λίγες μέρες γεννούσα & ακόμα διακοσμούσα το δωμάτιο της μικρής μου!!!

Ελπίζω το post μου να βοηθήσει τις μέλλουσες μανούλες!!! Εννοείται πως κάτι που δεν φάνηκε χρήσιμο σε μένα, σε μια άλλη μαμά μπορεί να είναι Must Have! Περιμένω λοιπόν και σχόλια από τις ήδη μαμάδες:  ποιο ή ποια ήταν τα πράγματα που αγοράσατε με χαρά για το μωράκι σας και τελικά δεν χρησιμοποιήσατε και τόσο?

Τα φιλιά μου,

Μαρίνα

11b7d46e008a2409b675dfecee140628

 

 

 

 

5 thoughts on “Baby boom: Τι να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ για το ΜΩΡΑΚΙ που ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.