ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ #8: ΕΥΚΟΛΟ messy play στο ΣΠΙΤΙ ☁️ ⓒⓛⓞⓤⓓ ⓓⓞⓤⓖⓗ ☁️

Φίλοι μου,

Σας έχω μια νέα δραστηριότητα για εύκολο messy play στο σπίτι που οι ξένοι το λένε Cloud 😉🏠

Φυσικά μπορεί για τα παιδιά το messy play να είναι από τα αγαπημένα τους, για τους γονείς όμως, το ξέρω από πρώτο χέρι… είναι ένας μικρούλης εφιάλτης με το χαμό που αφήνει πίσω του…🙈 Τι να κάνουμε όμως που το messy play είναι εκτός από διασκεδαστικό, άκρως απαραίτητο για την ανάπτυξη τους και τους προσφέρει πραγματικά πολλά οφέλη ☺️😉 Για τις κόρες μου μάλιστα είναι μια από τις λίγες γενικά δραστηριότητες που τις κρατάει απασχολημένες για αρκετή ώρα, όποτε έχουμε πλέον καθιερώσει το messy play στο σπίτι… (διάβασε για το απίθανο oobleck εδώ).

🅼🅴🆂🆂🆈 🅿🅻🅰🆈 με 2 ΥΛΙΚΑ🎈#clouddough

Και όμως ναι μόλις με 2 υλικά & αυτά είναι αλεύρι & baby oil. Αν δεν έχετε baby oil, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο, αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας-κάνουν και αυτά μια χαρά! Θα χρειαστείτε ακόμα ένα κουτί και μαζί κουπατ, κουταλάκια, φτυαράκια, ποτηράκια & ό, τι άλλο θέλετε που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν παίζοντας.

Οι αναλογίες των υλικών έχουν ως εξής:

Για κάθε 4 κούπες αλεύρι, είναι μισή κούπα baby oil. Φυσικά αυτή τη δοσολογία την αναπροσαρμόζεις ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Αν δηλαδή θέλετε μεγάλη ποσότητα, τότε βάζεις στις 8 κούπες αλεύρι, 1 κούπα baby oil 😉 Συστήνω να προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και να ανακατεύετε με το αλεύρι-μπορεί ανάλογα το αλεύρι να βάλετε λίγο λιγότερο/περισσότερο λάδι. Είναι πάντως έτοιμο όταν σφίγγοντας μια χούφτα αλεύρι στην παλάμη σας, το αλεύρι γίνεται ενιαία μάζα και δεν διαλύεται.

Είναι πραγματικά φοβερό το ποσό ωραίο είναι αγχολυτικό είναι το messy play είναι τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Προσωπικά όσο και αν λερωνόμαστε, πάντα απολαμβάνω το messy play με τις μικρές μου❤️ Και με το cloud dough μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά διαφορετικά όπως σφραγίδες, αλλά να κάνεις πυργάκια χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια που έχουμε το καλοκαίρι στην παραλία ⛱

Δοκιμάστε το & φυσικά περιμένω τις εντυπώσεις σας ❤️

Φιλιά πολλά,

🅜🅐🅡🅘🅝🅐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.