ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 💋

Make up by Élina Economopoulou

Όλες αγαπάμε το Μακιγιάζ, επιβάλλεται όμως να μην αμελούμε τον καθαρισμό των πινέλων που χρησιμοποιούμε πρωτίστως για λόγους υγιεινής. Όπως ακριβώς δεν πιάνουμε το πρόσωπό μας χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας, δεν το σκουπίζουμε ποτέ με βρώμικη πετσέτα ή με πετσέτα που χρησιμοποιούν παράλληλα κι άλλοι, αντίστοιχα δεν γίνεται να βάφουμε το πρόσωπό μας με πινέλα & σφουγγαράκια που δεν είναι καθαρά 😝 Εκτός από τα υπολείμματα των προϊόντων, μαζεύονται βακτήρια & σκόνη, οπότε επιβάλλεται να τα καθαρίζουμε και μάλιστα αρκετά συχνά ώστε να διατηρούμε το δέρμα μας λαμπερό και υγιές & φυσικά ν’ αποφύγουμε τυχόν δερματικές μολύνσεις 🫢

Γι’ αυτό η καλή μου φίλη και αγαπημένη make up artist, Ελινα Οικονομοπούλου μου έδωσε συμβουλές+tips σε σχέση με τον σωστό καθαρισμό και των πινέλων που χρησιμοποιούμε και στα γράφω όλα παρακάτω αναλυτικά… 💄👸🏼🫶

Πώς καθαρίζουμε λοιπόν τα πινέλα & τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ?

16998961_1857952237806945_393462244583491652_n
  • Πλένουμε τα πινέλα με ζεστό προς χλιαρό νερό-προσοχή όχι καυτό αλλά ούτε και κρύο- και βρέχουμε τις τρίχες των πινέλων πολύ καλά.
  • Βάζουμε μαζί κάποιο ήπιο καθαριστικό (κυκλοφορούν πολλά που είναι ειδικά για καθαρισμό των πινέλων) αλλά μια χαρά κάνει δουλειά και ένα σαμπουάν μάλλον ή το υγρό πιάτων (ειδικά για τα πινέλα του foundation, το υγρό πιάτων διαλύει τέλεια τις λιπαρές ουσίες). Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε και λίγο άσπρο ξύδι.
  • Είναι καλό αν έχουμε χρόνο να τ’ αφήνουμε να μουλιάσουν για λίγη ώρα και έπειτα τρίβουμε απαλά τις τρίχες με κυκλικές εξωτερικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.
  • Έπειτα πιέζουμε απαλά τις τρίχες από τη βάση του πινέλου προς την κορυφή για να φύγει ο αφρός και ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό προς ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσουν εντελώς.
  • Τα στραγγίζουμε απαλά και τα ταμπονάρουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα. Ιδανικά βάζουμε το ειδικό δίχτυ για μα διατηρήσουν οι τρίχες το σχήμα τους και τα τοποθετούμε χωρίς να έχουν πλέον υγρασία ανάποδα ή πλαγιά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Αυτός ο καθαρισμός -ανάλογα πόσο συχνά βάφεστε- είναι καλό να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.
📷 https://lmi-makeup-school.com/μ

Το να μην πλένουμε συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ είναι ένα από τα πιο μεγάλα λάθη που κάνουμε συχνά οι γυναίκες στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας…! Γι’ αυτό μην το αμελείς 😉

🆘 Tips!

  • Τα πινέλα που τα έχουμε χρησιμοποιήσει με υγρά προϊόντα, δεν τα πλένουμε απευθείας. Αφήνουμε πρώτα το προϊόν να στεγνώσει πάνω τους και μετά ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να μην καθαρίσουν.
  • Τα σφουγγαράκια τα τοποθετούμε σε μπολ με ζεστό προς χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το καθαριστικό (δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα), τα πιέζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε μες στο νερό για λίγη ώρα. Έπειτα με απαλές κινήσεις τα πιέζουμε μέχρι να καθαρίσουν. Προσοχή! Δεν τους ασκούμε έντονη τριβή, ούτε τα τρίβουμε πάνω σε σαπούνι, ούτε τα ζουπάμε με τα νύχια μας γιατί το πιθανότερο είναι πως θα σκιστούν.
  • Γενικά ποτέ δεν ασκούμε υπερβολική πίεση στις τρίχες των πινέλων όταν τα καθαρίζουμε. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο το σχήμα όσο και την ποιότητας τους. Κατά το πλύσιμο, τα κρατάμε πάντα με φορά προς τα κάτω και χρησιμοποιούμε απαλά τα δάχτυλά μας ώστε να αφαιρεθεί η συσσωρευμένη βρωμιά.
  • Μια γρήγορη εναλλακτική για να είσαι σίγουρη ότι τα πινέλα σου είναι καθαρά είναι να καθαρίζεις κάθε πινέλο ξεχωριστά καθημερινά πριν το Μακιγιαζ σου με τα ειδικά σπρέι καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σαν διαδικασία πάντως είναι αρκετά απλή, σχετικά γρήγορη και με καθόλου κόστος!!! Απλά πρέπει να βάλεις (και)τον καθαρισμό των πινέλων Μακιγιάζ στο πρόγραμμά σου και σε καμία περίπτωση να μην το ξεχνάς 😜

*cover photo: www.blushandpearls.com

Μεγάλο φιλί από μένα,

Μαρίνα

11b7d46e008a2409b675dfecee140628

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.