Ένα αξέχαστο & διαφορετικό babymoon*

thumbnail_IMG_0819

Το Babymoon μας λοιπόν… τι είναι αυτό θα μου πεις?

Babymoon είναι το ταξίδι που κάνει ένα ζευγάρι λίγο πριν γεννηθεί το μωρό τους. Συνήθεια των ξένων φυσικά για την ώρα, αλλά πολύ ωραία ιδέα αν σκεφτείς πόσο αλλάζει η καθημερινότητά μας από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς  (διάβασε εδώ τα must dos στην εγκυμοσύνη).

Το δικό μας babymoon όμως για το μωρό #2  ήταν θα έλεγα διαφορετικό… μιας και στο ταξίδι πήρα μαζί και τη μικρή μου (εννοείται!) αλλά και γιατί δεν πήγαμε οικογενειακώς με τον μπαμπά της λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων, αλλά με την αδερφή μου που είναι η τεράστια αδυναμία μας… τόσο δική μου όσο και της Έλλης!!!

Έτσι λοιπόν η τρελή κοριτσοπαρέα, μέσα Ιουλίου αναχώρησε για Νάπολη έχοντας βάλει στο πρόγραμμα εκδρομές στο κοσμοπολίτικο Capri & στο Amalfi Coast

Πώς τα περάσαμε?

Αξέχαστα… είχαμε όμως και τις περιπέτειές μας που και αυτές όμως έκαναν το συγκεκριμένο ταξίδι ακόμα πιο ξεχωριστό ❤

~Una Noche a Napoli…

λέει το τραγούδι & πραγματικά ισχύει!

Η Νάπολη που είναι πρωτεύουσα της Καμπανίας έχει σίγουρα τις ομορφιές της & πολλά ιστορικά μνημεία όπως την Piazza del Plebiscito, το Royal Palace of Naples & το Castel dell’ Ovo,  δεν είναι όμως για να μείνεις πολλές μέρες. Τουλάχιστον την περίοδο που πήγαμε εμείς όλη η πόλη ήταν κανονικό εργοτάξιο λόγω των έργων του μετρό και αυτό σε συνδυασμό με την κίνηση αλλά και τη ζέστη, δυσκόλευε τις μετακινήσεις.

Επίσης, οι Ναπολιτάνοι δεν είναι και οι καλύτεροι οδηγοί, η πόλη είναι αρκετά βρώμικη (εμείς μπροστά τους είμαστε σούπερ καθαροί!) ενώ παρότι η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς, κλιματιστικό δεν χρησιμοποιούσαν σχεδόν καθόλου (ούτε στα ταχί, ούτε στα εστιατόρια-ευτυχώς έβαζαν στο ξενοδοχείο μας!).

Όμορφη είναι η παραλία της Νάπολης (Gulf of Naples) όπου μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου (έκαναν και μπάνιο, αλλά τα νερά είναι πιο βρώμικα και από του Θερμαϊκού!) και  ν’ απολαύσεις τη θέα του Βεζούβιου, ενώ αξίζει η βόλτα & τα ψώνια στην κεντρική αγορά τους (via Toledo), αλλά και στην περίφημη Galleria Umberto (είχαν saldi-εκπτώσεις δηλαδή όταν πήγαμε εμείς όποτε καταλαβαίνεις…)

Τι αξίζει στη Νάπολη??

Χωρίς δεύτερη σκέψη, το φαγητό!!! Φημίζονται ούτως ή άλλως για τις πίτσες & τις μακαρονάδες τους, τα πολλά διαφορετικά είδη μοτσαρέλας (Buffalo mozzarella), τα θαλασσινά τους (τρώνε κυρίως τηγανητά καλαμαράκια, γαρίδες & οστρακοειδή) και εννοείται για το παγωτό! Η αλήθεια όπου κι αν φάγαμε, το φαγητό ήταν πεντανόστιμο, η ζύμη στην πίτσα ανεπανάληπτη (αν και αυτοί πρόσεξα ότι τρώνε το εσωτερικό της πίτσας μόνο και αφήνουν το γύρω γύρω (!?!) & τα ζυμαρικά τους επίσης φοβερά αν και μερικές φορές λίγο πιο al dente για τα δικά μου γούστα.

Highlight είναι το Gran Caffè Gambrinus που είναι ιστορικό καφέ-ζαχαροπλαστείο (λειτουργεί από το 1860) με άπειρες επιλογές σε γλυκά, γρήγορο φαγητό και παγωτό. Αν πας, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την αγαπημένη γεύση παγωτού της πριγκίπισσας Sissy, τη lavender που έχει λιλά χρώμα και ευχάριστη γεύση 😛

Τριγυρίζοντας λοιπόν στη Νάπολη, η οποία πέραν του φαγητού (!) δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μαγεία, αρχίσαμε ν’ αναρωτιόμαστε αν τελικά το Capri & το Amalfi θα αξίζουν τον κόπο! Ευτυχώς όμως αυτά τα μέρη της Νότιας Ιταλίας, μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω ❤

IMG_0195
Anacapri

Το Capri είναι όντως διαμάντι και ό,τι έχεις δει σε καρτ-ποστάλ+internet για το Amalfi, το Pozitano, το Sorrento, είναι όντως έτσι και από κοντά: τόσο γραφικά και τόσο εντυπωσιακά όμορφα ❤

Στο Capri πήγαμε με πλοίο-είναι μόλις 1 ώρα από το λιμάνι της Νάπολης- και φυσικά με το που φτάνεις, αμέσως σου θυμίζει τα ελληνικά νησιά. Το νησί αυτό είναι άκρως κοσμοπολίτικο, με 2 Μαρίνες παρακαλώ και φυσικά πολύ αλλά και καλό τουρισμό. Είναι όντως πανέμορφο σαν μέρος, με γραφικά σοκάκια, υπέροχη πανοραμική θέα από το Anacapri ενώ μας άρεσαν πολύ και οι Κήποι του Αυγούστου (Giardini di Augusto).

Έχει πολλά μαγαζάκια να ψωνίσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς (λεφτά μόνο ν’ έχεις…!): από τσάντες και φορέματα μέχρι σοκολάτες, διακοσμητικά &… λεμόνια! Ω ναι, τα λεμόνια τα έχουν σε φουλ παραγωγή & αφθονία, γι’ αυτό και φτιάχνουν άπειρα πράγματα από αυτά: γλυκά, λικέρ, σαπουνάκια κλπ. Είναι ακόμα κορυφαίοι στα αρώματα & στα χειροποίητα σανδάλια, τα οποία στα φτιάχνουν μέσα σε μισή ώρα στο σχέδιο & τις αποχρώσεις που θες. Όπως φαντάζεσαι, δεν μπορέσαμε ν’ αντισταθούμε και ήταν πραγματικά τέλεια εμπειρία να φτιάχνουν ένα παπούτσι ακριβώς επάνω σου!!!

To Amalfi Coast είναι βασικά μια σειρά από γραφικά, πολύχρωμα ψαροχώρια όπως το Salerno & το Ravello και σίγουρα αξίζει ένα road trip για να τα επισκεφτείς όλα και να δεις από κοντά την αρχιτεκτονική και τις ομορφιές τους. Οι δρόμοι βέβαια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή-είναι πολύ στενοί και γεμάτοι στροφές.

Εμείς στο Amalfi κάναμε μπάνιο στη θάλασσα & ήταν υπέροχα! Τα νερά τους δεν είναι όπως στα δικά μας νησιά, ήταν όμως πραγματικά μια χαρά & άκρως δροσιστικά!

Κλείνοντας,

το ταξίδι σε αυτά τα μέρη της Νότιας Ιταλίας είναι χωρίς αμφιβολία Must-do & προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να μπορέσω να ξαναπάω ❤ Η Νάπολη όμως την επόμενη φορά σαν ενδιάμεσος σταθμός (αν θες να την δεις 1-2 μέρες αρκούν) που σε οδηγεί στον παράδεισο!!!

Καταλήξαμε πως στο Capri ιδανικά πρέπει να έχεις/νοικιάσεις σκάφος για να μπορέσεις να κολυμπήσεις και να εξερευνήσεις τις μαγικές σπηλιές, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται το νησάκι Ischia, όπου πάνε όλοι οι celebrities και φυσικά μια επίσκεψη τουλάχιστον αξίζει!

Στο Amalfi Coast είναι κοσμοπολίτικα, αλλά σαν στυλ διακοπών ταιριάζει και σε οικογένεια. Must see εννοείται και το Pozitano που είναι και αυτό πανοραμικά χτισμένο, πολύχρωμο & απλά υπέροχο ❤

Αναρωτιέστε πώς ήμουν σε όλο το babymoon στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου μαζί και με το κορίτσι μου-ετών 4,5- που είναι φουλ ενέργεια??

Κάτι παραπάνω από καλά!!! Πραγματικά δεν ένιωσα έξτρα κούραση, παρότι γυρνούσαμε όλη μέρα. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ευτυχώς έχω καλή εγκυμοσύνη οπότε δεν είχα κάποιο θέμα και με βοηθούσε πολύ με τη μικρή αλλά και στα διάφορα κουβαλήματα η αδερφούλα μου! Η μόνη μας ανησυχία ήταν βασικά στη Νάπολη που σαν πόλη γενικά θέλει προσοχή και δεν μιλάει και σχεδόν κανείς Αγγλικά (πρόβλημα αυτό!).

Όσο για την Έλλη πέρασε καλύτερα απ’ όλους! Είναι φουλ ταξιδιάρα και μαζί μας έριξε το περπάτημα της ζωής της! Ενθουσιάστηκε με το Capri & πιο πολύ πιστεύω απόλαυσε τα μπάνια μας στο Vico Equense (Sorrento Coast) & στο Amalfi (είχε και πολλή ζέστη!) & φυσικά το φαγητό! Τίμησε τις πίτσες, τα μακαρόνια και τα παγωτά με το παραπάνω ❤

IMG_0111
Να αυτά θα έχω να θυμάμαι όταν θα ξενυχτάω με τη μπεμπούλα #2 που σε λίγες μέρες καταφτάνει.

Ελπίζω να σας ταξίδεψα μέσα από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες μας!

Σας φιλώ,

Μαρίνα

 

 

One thought on “Ένα αξέχαστο & διαφορετικό babymoon*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.